Повече вода за по-красиво тяло

Водата има фундаментална роля в човешкия организъм, тъй като е в основата на всички жизнени процеси като транспортирането на важните източници на енергия и пренасянето на кислород до всички клетки на тялото. Тя активно участва и в обмяната на веществата, ускорява метаболизма, детоксикира и тонизира.  Многобройни са ползите от водата върху човешкия организъм и общото здравословно състояние, респективно и върху тялото. Именно по него може да съдим дали приемаме достатъчно количество от животворната напитка.

Ако сте от хората, които не чувстват жажда за вода, това вероятно е, защото „захранвате“ организма си с напитки като чай, кафе, сокове, базалкохолно и др., които утоляват жаждата, подуват стомаха с течности, но в никакъв случай не заместват водата. 

Не съществува точно количество вода, което трябва да приемате, но може да се каже, че има минимално такова – между 1,5-2 литра дневно. Дори да не изпитвате жажда, изключително важно е да си създадете навик да посягате към чашата с вода и винаги да имате около себе си такава (на работно място, в колата, в залата и тн.), което да ви напомня, че е време да отпиете. Липсата на добра хидратация оказва пагубно влияние върху тялото в дългосрочен аспект. Бъдете сигурни, че колкото и усилия да влагате, за да се радвате на мечтаното тяло – тренировки, диета, козметика, дори апаратни процедури за моделиране на силуета, ефектът никога няма да е достатъчно задоволителен ако не ги комбинирате с прием на вода. Именно за ползите от консумацията й върху тялото ще си поговорим в следващите редове. 


Повече вода = по-стройно тяло

Както споменахме, водата е двигателят, който може да забърза метаболизма и да ускори усвояването на хранителните вещества. Тя ще ви тонизира, ще ви даде енергия, така че дори да сте се подложи на диета да не се чувствате отпаднали и ще засити глада ви. Тя ще бъде вашия най-добър приятел по пътя към мечтаните форми. Пийте вода по време на тренировка, разходка в парка или каквото и да е физическа активност, преди хранене и както ще ви посъветват специалистите, ако се подлагате на апаратни методи за оформяне и стягане на тялото - преди и след всяка процедура. 


Повече вода = липса на целулит

Водата подобрява циркулацията, ускорява метаболизма и има свойството да стяга и хидратира кожата, съответно ще ви бъде от голяма помощ ако имате целулит и търсите методи да се справите с него. Разбира тук е важно да споменем, че желаният ефект ще дойде много по-бързо и категорично ако съчетавате пиенето на вода с физическа активност, лек хранителен режим, масажи и процедури за премахване на целулит.


Повече вода = гладка и нежна кожа

За всяка жена е важно да чувства кожата си нежна, гладка и приятна на допир. Липсата на хидратация, обаче, може да доведе до обратното – суха и груба кожа на тялото, на която и най-добрите козметични средства не могат да помогнат. 
 

Повече вода = общо здраве 

Ако оставим за момент ползите от пиенето на вода върху начина, по който може да изглежда тялото ни отвън, може да добавим, че тя помага за подобряването на състоянието на ставите, стомашно-чревния тракт, функционирането на бъбреците, облекчава главоболието и дори помага за успокояване при стрес и напрежение. Водата е извор на живот, тя е съставка част от нашия организъм и той истински се нуждае от нея, за да функционира правилно и не на последно място- да помага на тялото да изглежда красиво и преди всичко – здраво.

Защото красотата е здраве, здравето е живот, а животът … в известен смисъл е вода. 

Не подценявайте ползите й, хидратирайте се редовно и скоро ще видите страхотните резултати от нещо толкова простичко като няколко чаши вода.